De Heineken-ontvoerder Jan Boellaard gaat toch geen boek op de markt brengen over een reeks overvallen en andere zaken die plaats hebben gevonden in de jaren voor de geruchtmakende ontvoering van Freddy Heineken.

In het boek zou Boellaard hebben bekend dat hij samen met de andere Heineken-ontvoerders een reeks spectaculaire overvallen op geldtransporten en banken heeft gepleegd. Het gaat onder meer om de overval op het Girokantoor in Amsterdam in 1976, waarbij een speedboot werd gebruikt om te vluchten.

Volgens De Telegraaf geeft Boellaard ook toe dat de groep betrokken was bij een schietpartij in 1977 waarbij agenten met automatische vuurwapens werden beschoten. Eén agent raakte toen gewond. De misdrijven zijn inmiddels verjaard dus gevolgen zal het niet hebben voor Boellaard of een van de andere nog levende Heineken-ontvoerders.

Ondanks het feit dat er geen gevolgen zijn inzake het bekennen van de reeks misdrijven heeft Boellaard nu toch besloten om het boek ‘Wij willen gangster worden’ niet uite te brengen. Waarom hij zijn manuscript nu terugtrekt is niet bekend.