In Mexico is een politieagent uit wraak voor de aanhouding van Chapo’s zoon doorzeefd met kogels.

De politieagent werd volgens Mexicaanse media opgeroepen om naar een bepaalde locatie in Culican te komen en is daar vervolgens naartoe gereden. Toen hij arriveerde werd de man vrijwel direct met AK-47 machinegeweren onder vuur genomen. Huurmoordenaars van het Sinaloakartel vuurden meer dan honderd kogels af op de auto van de agent. Het slachtoffer maakte geen schijn van kans en is ter plekke overleden.

De agent was de dag van de aanhouding van de 28-jarige OVidio Guzman betrokken bij de operatie. De liquidatie was naar verluidt uit wraak voor zijn deelname die dag bij de aanhouding van Chapo’s zoon. Toen bekend werd dat Ovidio was aangehouden zijn leden van het Sinaloakartel de straat opgegaan en hebben militairen en agenten beschoten met onder meer zware machinegeweren. De president gaf uiteindelijk toestemming om de zoon van Chapo vrij te laten om verder bloedvergieten te voorkomen.

De actie om de gezochte Ovidio aan te houden werd op verzoek van de Amerikanen uitgevoerd. Daar willen ze de zoon van drugsbaas Chapo voor de rechtbank krijgen in verband met grootschalige smokkel van fentanyl en meth. Drugsbaas Chapo zelf zit ook in de Verenigde Staten vast en heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen.