Boetes, aanhoudingen en geld plus horloge in beslag bij grote verkeerscontrole

In Purmerend heeft de politie bij een grote verkeerscontrole boetes uitgedeeld, aanhoudingen verricht en onder meer geld en een horloge in beslag genomen.

Op zaterdagmiddag en -avond heeft de politie op een bedrijventerrein aan de Nieuwe Gouw een grote controle uitgevoerd op voertuigen en bestuurders. Er werden ongeveer 100 voertuigen gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. De politie voert regelmatig dergelijke controles uit om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten.

Tijdens de controle werden er drie personen aangehouden en tientallen bekeuringen uitgeschreven. Het belang van het controleren op drugs, alcohol en afleiding in het verkeer werd wederom benadrukt, aangezien deze factoren belangrijke oorzaken zijn van verkeersongevallen. Meerdere bekeuringen werden dan ook uitgeschreven voor rijden onder invloed en mobiel bellen tijdens het rijden.

Een 30-jarige Beverwijker werd tijdens de controle aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Een 33-jarige man uit Hoofddorp werd gearresteerd omdat hij harddrugs in zijn auto had liggen. Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd eveneens aangehouden vanwege een nog openstaande celstraf en geldboete. Verschillende soorten drugs, een gelblaster, contant geld en een merkhorloge werden in beslag genomen.

De politie hoopt dat deze controle en de daaropvolgende aanhoudingen en bekeuringen een afschrikwekkend effect zullen hebben op automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden. De veiligheid van de weggebruikers staat immers voorop.