De rechtbank in Assen heeft de 26-jarige Antonio Marcos van der P. en de 20-jarige Enise B. veroordeeld tot respectievelijk 16 en 12 jaar celstraf. Het stel was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 16 en 14 jaar geëist voor de reeks misdaden waarvan ze verdacht worden. Van der P. en B. pleegden meerdere inbraken waarbij veel geweld gebruikt werd. Tot twee keer toe namen ze bewoners mee in de kofferbak. Een man die op die manier meegenomen is werd later op een camping in Enschede in zijn buik geschoten. De man overleefde het ternauwernood.

Van der P. is voor het schieten in de buik van de man veroordeeld, maar zijn partner Enise B. niet. Ook voor het gijzelen van een vrouw in Enschede is alleen Van der P. veroordeeld. Voor afpersing, geweld, bedreiging, ontvoering en diefstal zijn ze wel allebei veroordeeld.

Het duo trok in februari vorig jaar twee weken door Nederland en zou meerdere zware misdrijven hebben gepleegd. ‘Bonnie en Clyde’ worden onder meer verdacht van een gewelddadige ontvoering van een vrouw in Meppel, een poging tot moord, diefstal met geweld en poging tot doodslag. Na een lange klopjacht werd het duo in het Duitse Schwerte aangehouden. Ze waren op dat moment in het bezit van een vuurwapen.