Boot, jetski, auto en cash afgepakt van verdachte witwassen na parkeren op invalideplek

De politie heeft in verband met een verdenking van witwassen een boot, jetski, auto en 16K cash in beslag genomen. De verdachte viel op nadat hij op een invalidenparkeerplaats parkeerde zonder invalidenkaart.

Een agent zag woensdagmiddag een auto staan op een invalidenparkeerplaats in Raamsdonksveer en begon een boete uit te schrijven. De bestuurder kwam op dat moment aanlopen en verklaarde dat de auto van zijn moeder was. Enkele andere feiten maakte dat de agent de achtergrond van de man wat verder ging onderzoeken.

Daaruit bleek dat de man in bezit was van een aantal dure spullen terwijl zijn inkomen daar niet in verhouding tot stond. Er werd een onderzoek gestart naar de handel en wandel van deze verdachte van witwassen door onder andere de financiële recherche. In het kader van ondermijning worden deze zaken met prioriteit aangepakt, aldus de politie.

Het onderzoek, onder leiding van een officier van justitie, leidde naar de woning van de verdachte in de Kasteellaan. Bij doorzoeking werd een luxe ingerichte en verbouwde woning ontdekt en 16.000 euro aan contanten. Verder stond er een luxe auto voor de deur en een jetski in de garage. In een haven in de omgeving lag een boot die volgens de politie van de verdachte is. De dure spullen zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden.