Criminelen boren naar geld bij nieuwe ingenieuze methode om geldautomaten te roven

Criminelen blijken een nieuwe methode te hebben ontwikkeld om geld uit een geldautomaat te halen. Van opblazen met gas en/of explosieven naar het boren van gaten in de geldautomaten.

Agenten stonden in de nacht van woensdag op donderdag voor een raadsel toen ze twee mannen zagen die bij een geldautomaat aan het rommelen waren aan de Pieter Repelaerstraat in Puttershoek. Toen de agenten er bijna waren vluchten de twee mannen weg.

Eén van de twee kwam niet ver en de politie hield de 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De tweede verdachte wist ondanks een zoektocht te ontsnappen.

Toen de agenten de man hadden aangehouden vonden ze in de directe omgeving een tas met geld. Na onderzoek bij de geldautomaat bleek dat het tweetal grote en diepe gaten in de automaat had geboord om bij de bedrading te komen. Hoe het geld eruit is gekomen is nog steeds een raadsel en wordt onderzocht.

Dit lijkt een nieuwe methode te zijn want hiervoor werden geldautomaten met gas en/of explosieven opgeblazen om zo bij het geld te kunnen komen. Hoe deze nieuwe methode van diepe gaten boren werkt is (nog) niet bekend.

De methode werkt in ieder geval want de mannen in Puttershoek hebben geld uit de automaat weten te krijgen. Vermoedelijk hebben ze iets met de kabels gedaan waardoor de geldcassettes openden en de mannen geld mee konden nemen. De politie heeft dit in ieder geval nog nooit meegemaakt.