Een onderzoek naar mogelijke drugshandel vanuit een café aan de Groene Hilledijk in Rotterdam heeft de politie drie kilo harddrugs, een vuurwapen en een ton aan contanten aangetroffen en in beslag genomen.

Uit een lopend onderzoek kwam informatie binnen dat bij een café mogelijk sprake zou zijn van drugshandel. Op dinsdag 26 juli deed een arrestatieteam een inval in het pand. Bij doorzoeking werd in het plafond een hoeveelheid versnijdingsmiddel gevonden. Het gaat om zo’n 1,5 kilo.

Bij de actie in het café werden drie personen aangehouden. een 34-jarige man die probeerde te vluchten werd na een achtervolging en waarschuwingsschot aangehouden. In het café werd een 28-jarige man uit Barendrecht opgepakt vanwege een kleine hoeveelheid harddrugs. Verder hielden de agenten een 28-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs aan die in het café aan het werk was. In haar auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden.

Tegelijkertijd deden agenten invallen in twee woningen in de wijk Feijenoord. In de ene woning werd een vuurwapen met munitie gevonden en drie kilogram harddrugs. Ook werd er een bedrag van 3.000 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Een 28-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, is aangehouden. In de tweede woning werd een grote hoeveelheid aan contanten (95.000 euro) gevonden en een gebruikershoeveelheid harddrugs.

Naast de doorzoekingen in het café en woningen werd ook een bedrijfspand aan de Boelewerf in Ridderkerk doorzocht. Agenten troffen daar een LPG tank aan die geprepareerd was om drugs en/of geld te verstoppen. Tot slot heeft de politie een 35-jarige man aangehouden uit Rotterdam die volgens de politie in verband gebracht kan worden met de drugshandel vanuit het café.