Bouterse riskeert levenslang

De recent opgepakte Dino Bouterse hangt mogelijk een levenslange celstraf boven het hoofd. Bouterse en zijn medeverdachte Edmund Muntslag worden verdacht van samenzwering en cocaïnesmokkel. Volgens de DEA zouden ze daar al vanaf december 2011 mee bezig zijn geweest.

Juli jongstleden zouden de twee verdachten twee keer een transport van 10 kilo coke hebben opgezet. De drugs zouden middels een commerciële vlucht naar een land in het Caribisch gebied gesmokkeld worden. Dit is niet het enige wat Bouterse mogelijk op zijn kerfstok heeft, want de DEA verdenkt hem tevens van het voorhanden hebben van pistolen en een anti-tank raket.

Dino Bouterse is afgelopen week opgepakt op het vliegveld van Panama-Stad. Zijn medeverdachte, Edmund Quincy Muntslag, werd aangehouden in Trinidad en Tobago. Een agent van de DEA noemde Dino Bouterse “een drugshandelaar van belang”. Voor de aanklacht hangt hen mogelijk een levenslange celstraf boven het hoofd. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren valt nog te bezien.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl