Brit schuldig bevonden inzake moordcomplot blogger in Rotterdam voor 100K

Een Brit is schuldig bevonden aan een moordcomplot om een blogger in Rotterdam om het leven te brengen.

De 31-jarige Muhammad Gohir Khan zou vorig jaar opdracht hebben gekregen om de Pakistaanse mensenrechtenactivist Ahmad Waqass Goraya te doden. Hiervoor zou hij 100.000 Britse pond krijgen. Op dat moment woonde het doelwit in Rotterdam maar werd in februari uit zijn woning gehaald omdat hij volgens de veiligheidsdiensten op een dodenlijst zou staan.

De verdachte vertrok in juni naar Nederland om zijn plan uit te voeren. Goraya zat toen al ondergedoken en hij trof hem dan ook niet aan op het adres die hij van zijn opdrachtgever had gekregen. Hij ging weer terug naar Londen en werd aangehouden op zijn terugreis omdat hij nerveus overkwam. Tijdens een ondervraging kon hij geen goede reden geven voor zijn bezoek aan Nederland en uit verder onderzoek kwam zijn mogelijke betrokkenheid bij het moordcomplot naar voren.

De rechtbank heeft Khan nu schuldig bevonden inzake het moordcomplot. Wat voor straf hij opgelegd gaat krijgen is nog niet bekend. In maart zal dat worden bepaald. De opdrachtgever van de moord op de mensenrechtenactivist is nooit getraceerd en/of in beeld gekomen.