Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Partner geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries treedt uit anonimiteit en doet verhaal in docu

De partner van de geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries treedt uit de anonimiteit en doet haar verhaal in een documentaire.

De vrouw bleef zes jaar lang bewust uit de schijnwerpers maar heeft nu besloten haar verhaal te doen. Kort na de dood van De Vries, in juli 2021, ging ze al in gesprek met de Volkskrant. Haar identiteit bleef toe nog geheim. Op zondagavond treedt ze uit de anonimiteit en gaat haar verhaal doen. ‘Vertrouwelijk!’ is vanaf 21.25 uur te zien op NPO1.

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces is vooralsnog niet te zeggen. Er zijn nog geen opdrachtgevers aangeklaagd. In verband met de liquidatie van De Vries zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de inmiddels 22-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’.