Britse toerist dood gevonden in Amsterdam zeker 30 keer gestoken

De Britse toerist die dood werd gevonden in Amsterdam blijkt zeker 30 keer te zijn gestoken.

De 22-jarige man werd in de vroege ochtend van 1 juni dood aangetroffen in een portiek op het Singel. Tijdens een inleidende zitting meldde de officier van justitie dat het slachtoffer een steek in dr hals had. Het voorarrest van een 22-jarige Belg die ervan wordt verdacht de Brit gestoken te hebben, is door de rechtbank in Amsterdam met 90 dagen verlengd.

Uit het sectierapport blijkt dat het slachtoffer 30 keer is gestoken. Eén specifieke steek in de hals is hem fataal geworden. De andere 29 steekletsels kunnen volgens het rapport via bloedverlies hebben bijgedragen aan de snelheid van het overlijden.

De politie trof de 22-jarige verdachte uit België in de morgen van 1 juni in verwarde toestand aan in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Hij had veel bloed op zijn kleding en schoenen, bloed van het slachtoffer blijkt uit onderzoek.

Verder zijn er camerabeelden waarop slachtoffer en de verdachte herkenbaar samen te zien zijn. Ze lopen naar het Singel tot vlakbij de plek waar het slachtoffer is gevonden. De verdachte verlaat volgens het OM in zijn eentje de plaats delict. Op andere beelden zijn twee personen te zien waarbij de ene persoon de andere aanvalt. Op die beelden is geen herkenning mogelijk.

Het onderzoek naar de dood van de 22-jarige Brit loopt nog. Een datum voor de inhoudelijke behandeling is niet bekend. Op 3 november gaat de zaak verder met de inleidende zitting.