© Pixabay on Pexels.com

Tweede verdachte gepakt voor per ongeluk doodschieten meisje (9) bij poging tot liquidatie

De Britse politie heeft een tweede verdachte gepakt in verband met een poging tot liquidatie waarbij een meisje (9) per ongeluk werd doodgeschoten.

Dat melden lokale media. Op maandagavond werd een man beschoten op straat in Liverpool. De schutter probeerde hem te liquideren en schoot meerdere kogels af. Tijdens alle commotie deed een moeder haar voordeur open om te kijken wat er gaande was. Het slachtoffer probeerde daarna de woning binnen te komen terwijl de schutter van dichtbij schoot.

De moeder verzette zich maar de beschoten man wist toch binnen te komen. De moeder en haar dochter, Olivia Pratt-Korbel (9), werden geraakt door rondvliegende kogels. Het meisje raakte zodanig gewond dat ze later is overleden. De moeder raakte lichtgewond en maakt het naar omstandigheden goed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij. Het blijkt te gaan om bendegeweld. De schutter probeerde de andere man, een rivaliserende bendelid, te liquideren. Er zitten momenteel twee verdachten vast. Eén daarvan zou de schutter zijn geweest.