Broer drugsbaas Pablo Escobar klaagt Apple aan en eist 2,6 miljard dollar

De broer van drugsbaas Pablo Escobar klaagt Apple aan voor maar liefst 2,6 miljard dollar.

Roberto Escobar heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf omdat zijn iPhone X zou zijn gehackt. Volgens de broer van de overleden drugsbaas wist iemand met de naam Diego zijn adres en andere informatie te achterhalen via Facetime. Hierdoor zou hij genoodzaakt zijn geweest om zijn hele familie te verhuizen.

In de stukken ingediend bij de rechtbank claimt Escobar dat een medewerker van Apple in 2018 hem verzekerde dat de iPhone X die hij kocht de veiligste telefoon op de markt was. Hij vroeg hier expliciet naar omdat zijn leven gevaar zou lopen en er in 2010 en 2014 pogingen zijn gedaan om hem te liquideren.

Ongeveer een jaar later ging het mis toen Escobar naar eigen zeggen een dreigbrief had ontvangen. Na een eigen onderzoek kwam hij erachter dat er een kwetsbaarheid zat in de FaceTime-functie van de iPhone. Nu eist de broer van de bekende drugsbaas een bedrag van 2,6 miljard dollar voor alle pijn en moeite die hij heeft moeten ondergaan. De rechtbank van Medellin zal later uitspraak gaan doen.