Een Brits stel heeft van de rechtbank een levenslange gevangenisstraf gekregen voor de moord op hun kinderen. Het gaat om een broer en zus die er een incestueuze relatie op nahielden.

De 35-jarige Sarah Barrass en haar 39-jarige (half)broer Brandon Machin hadden jarenlang een relatie en daaruit zijn zes kinderen voortgekomen. Recent werd door de kinderbescherming besloten om de kinderen weg te halen bij het stel. Daarop besloten ze hun kinderen om het leven te brengen.

De vier oudste kregen een grote dosis ADHD-tabletten toegediend. Toen dat niet genoeg was om ze om te brengen heeft de moeder op internet gezocht naar andere manieren om de kinderen te vermoorden. Er werden zoektermen zoals verstikking, verwurgen en verdrinken aangetroffen op de computer.

Het stel heeft uiteindelijk twee kinderen omgebracht voor de politie ter plaatse was. De vrouw had in een verklaring gezegd: ‘Ik heb ze het leven geschonken, ik kan het weer van ze afnemen.’ De rechtbank heeft de broer en zus nu veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen waarvan ze er minimaal 35 jaar uit moeten zitten.