De politie heeft bij de grote actie op een woonwagenkamp in Oss onder meer automatische vuurwapens en geld aangetroffen.

Naast geld en vuurwapens zijn er ook mogelijke explosieven gevonden in een verborgen ruimte. Een expert van Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is daarop ingeschakeld voor verder onderzoek.

De actie op het woonwagenkamp heeft te maken met een onderzoek naar kopstukken van een volgens de politie ‘criminele familie’. Ruim honderd agenten sloten vanochtend het kamp volledig af en zijn momenteel nog bezig met het onderzoek. Het woonwagenkamp wordt bewaakt door de politie.

‘De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk.’ Aldus een woordvoerder van de politie.

Er zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.