© Politie

Broertje vermeend Mocro Maffia kopstuk Saïd R. vrijgelaten in Marengo-proces

De rechtbank heeft een broertje van vermeend Mocro Maffia kopstuk Saïd R., op vrije voeten gesteld.

Het gaat om de 41-jarige Zaki R. die al enige tijd in voorlopige hechtenis zit. Justitie verdenkt hem van mogelijke betrokkenheid bij een liquidatie in Utrecht in 2016. Volgens onder meer kroongetuige Nabil B. heeft Zaki R. weinig te maken met liquidaties. Dat heeft ook zijn advocaat gemeld die al meerdere keren m vrijlating van zijn cliënt heeft gevraagd. Een andere broertje van Saïd R., Mohamed R., verschijnt donderdag voor de rechter. Saïd R. zelf zit nog vast in Colombia. Justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Daar zit hij nog steeds vast in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.