© Crime-Nieuws.nl

Bruid aangehouden na serveren eten met wiet aan nietsvermoedende gasten op trouwfeest

De Amerikaanse politie heeft een bruid opgepakt die nietsvermoedende gasten wiet serveerde.

Het incident deed zich voor in de staat Florida tijdens een trouwfeest. De gasten kregen eten maar werden daar ziek van. Verschillende aanwezigen voelden zich draaierig, kregen het warm en hadden andere symptomen en moesten naar het ziekenhuis. In het daaropvolgende onderzoek bleek dat er mogelijk sprake was van inname van THC.

De gasten bleken voedsel met wiet erin verwerkt te hebben gekregen. De politie hield daarop de bruid, de 42-jarige Danya Svoboda, en haar cateraar, de 31-jarige Joycelyn Bryant, aan op verdenking van het drogeren van de gasten. De politie heeft voedsel en andere sporen van het feest verzameld en uit de eerste tests bleek dat er THC (het actieve bestandsdeel in wiet waar je high van wordt) in de lasagne zat.

Een aanwezige getuigde bovendien dat hij zich raar voelde, niet kon stilzitten en een erg droge mond had na het eten. Een andere gast kreeg zelfs medicatie toegediend van de hulpdiensten omdat ze een paniekaanval kreeg. De bruid zou op de hoogte zijn geweest van het feit dat er wiet verwerkt zat in het eten maar vertelde dat niet aan haar gasten. De verdachten zijn vrijgelaten maar in juni moeten de bruid en cateraar voor de rechter verschijnen.