De politie heeft twee verdachten aangehouden die tijdens de aanhouding van een automobilist iets uit de auto pakten en er vervolgens vandoor zijn gegaan.

Een agent zag een automobilist rond 14.35 uur rijden op de Monseigneur Hopmansstraatin Roosendaal. De agent besloot de wagen vanwege opvallend rijgedrag te controleren. De automobilist negeerde het stopteken waarop de agent de achtervolging heeft ingezet.

Na een korte achtervolging stopte de verdachte op de Doctor Schaepmanlaan, waar de agent hem kon aanhouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er werden een verboden mes en twee gripzakjes wiet aangetroffen en in beslag genomen. Later op de avond werd de verdachte weer vrijgelaten.

Terwijl de politie bezig was met de aanhouding van de verdachte werd de agent aangesproken door omstanders die hadden gezien dat twee jongens iets uit de auto pakten. Na de diefstal zijn de twee weggefietst. De politie stelde vervolgens een onderzoek in en is op zoek gegaan naar de verdachten.

Op het Doctor Poelsplein werden de jongens van 14 en 15 jaar oud achterhaald en aangehouden. De twee bleken een geldbedrag van ruim 300 euro gestolen te hebben. Ze werden aangehouden en voor verder verhoor naar het politiebureau overgebracht.