Buit diamantroof Zaventem geen 37 maar 300 miljoen euro

De buit van de spectaculaire diamantroof op luchthaven Zaventem op 18 februari 2013 zou geen € 37.000.000,- maar ruim € 300.000.000,- zijn. Dat hebben de Marokkaanse inlichtingendiensten laten weten, Zij vermoeden dat de Antwerpse diamantsector bewust de omvang van de buit minimaliseerde ‘uit commerciële overwegingen’.

Een aantal Belgische speurders (= rechercheurs) is sinds kort terug uit Marokko. Volgens de onderzoekers zou de plan voor de spectaculaire diamantroof in Marokko zijn opgezet. Een week lang wisselden de Belgische speurders informatie met de Marokkaanse autoriteiten en gingen ook mee met enkele huiszoekingen die moesten leiden naar de hoofdverdachte van de roof. Dat laatste heeft tot niets geleid en de gezochte persoon is nog op vrije voeten.

Het Antwerd Diamond Center ontkent overigens dat de buit ruim 10 keer groter was dan bekendgemaakt. “Ik heb toen navraag gedaan hoeveel de buit bedroeg: 37 miljoen euro. Voor mij geldt dat bedrag nog altijd”, aldus woordvoerder Caroline de Wolf.