Burgemeester vist tijdens boottochtje met familie miljoen aan blokken cocaïne uit het water

Tijdens een ontspannen visreis met haar familie eerder deze zomer in de Florida Keys, heeft burgemeester Jane Castor van Tampa een onverwachte ontdekking gedaan: een vangst van iets meer dan 30 kilogram cocaïne, met een geschatte straatwaarde van meer dan $1 miljoen. (Straatwaarde is vaak erg hoog want de autoriteiten gaan uit van het geld dat de partij drugs uiteindelijk per gram op straat maximaal op zou kunnen brengen.)

In een interview met het nieuwsstation zei Castor met een knipoog: “Mijn familie maakte zich zorgen, van ‘Oh mijn hemel, wat als ze denken dat het van ons is.’ Ik zei, kom op. Dus we haalden het omhoog en zodra we bereik hadden met onze mobiele telefoon, belden we om het te melden.”

Volgens berichtgeving van CBS Miami heeft de burgemeester de ontdekking van haar familie gemeld aan het Monroe County Sheriff’s Office, waarna de drugs uiteindelijk in beslag zijn genomen door federale agenten. Hoofdpatrouilleagent Walter Slosar van de Miami Sector van de U.S. Border Patrol bevestigde eind juli via een tweet dat de autoriteiten maar liefst 70 pond cocaïne in beslag hadden genomen, nadat deze oorspronkelijk was “ontdekt door een recreatieve bootvaarder” in de Florida Keys.

In de tweet verklaarde Slosar: “De drugs hebben een geschatte straatwaarde van ongeveer $1,1 miljoen dollar.” Castor deelde deze informatie op haar eigen sociale mediapagina met een grijnzende emoji.

De burgemeester deelde verder dat het haar broer was die als eerste het pakket opmerkte tijdens het vissen. “Mijn jongere broer zag wat puin in het water, dus gingen we erheen. Vaak genoeg gaan kleinere vissen onder elke vorm van schaduw zitten die ze kunnen vinden. Dit trekt grotere vissen aan, zoals triple tail,” legde de burgemeester uit. “We dachten dat het schaduw was, en niet iets schimmigs. Maar naarmate we dichterbij kwamen en ik de scheur zag, en de strak verpakte pakketjes opmerkte, wist ik met zekerheid dat het om een pakket cocaïne ging.”

Dit is niet de eerste keer dat cocaïnepakketten met een hoge straatwaarde aanspoelden in Florida. Eerder dit jaar werden er in april pakketten cocaïne met een gezamenlijke waarde van meer dan $100,000 ontdekt op drie verschillende stranden in Walton County, tussen Destin en Panama City Beach langs de kust van Florida. Elk van deze pakketten had een uniek ontwerp, waarbij één van hen zelfs leek op het logo van het Chanel-merk, zoals aangegeven door een woordvoerder van de politie. Er is verder onderzoek gaande naar de laatste drugsvondst.