Busje rijdt door roldeur loods na ontdekking crystal meth drugslab in centrum Veghel

De politie heeft na een melding van stankoverlast midden in het centrum van Veghel een crystal meth drugslab aangetroffen.

Naar aanleiding van een melding dat er een sterke chemische lucht hing rond een pand aan de Hoofdstraat, werd maandagavond rond 20.00 uur een onderzoek ingesteld. Agenten gingen ter plaatse om dit te controleren en constateerden dat er inderdaad sprake was van stankoverlast. Op het moment dat de politie bij de loods arriveerde, vluchtte er een busje met meerdere inzittenden weg. In hun vlucht reden ze de half openstaande roldeur van het pand eruit.

Bij doorzoeking werd in het drugslab 18 kilo crystal meth en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is vervolgens opgeroepen om het pand te ontruimen en onderzoek te verrichten. Het ging om een miljoenen productie volgens specialisten van de LFO. De recherche is druk bezig met het onderzoek naar de herkomst van het drugslab.

Na verder onderzoek werd de tenaamgestelde van het gevluchte busje aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Veghel. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het drugslab wordt verder onderzocht. Het busje is inmiddels gevonden en daar wordt verder (sporen) onderzoek naar gedaan. Naar de inzittenden is de politie nog steeds op zoek.