Duitser in Nederland aangehouden voor meerdere overvallen op geldtransporten

De Nederlandse politie heeft een Duitser aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere overvallen op geldtransporten.

Dat hebben de Duitse autoriteiten bekendgemaakt. Volgens de Duitse politie wordt de 60-jarige man verdacht van betrokkenheid bij zeker drie overvallen. Het gaat om een overval in maart 2018 in Keulen, een jaar later op de luchthaven van Keulen/Bonn en in november 2019 een gewapende overval in Frankfurt.

Bij de overval op het vliegveld werd gebruikgemaakt van een machinegeweer. Een geldtransporteur werd neergeschoten en raakte zwaargewond. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en daaruit bleek dat er mogelijk een link was met Nederland. De daders maakten namelijk gebruik van vluchtauto’s die in Nederland waren gestolen. De auto’s werden na de overvallen uitgebrand teruggevonden.

De Duitse politie wist na een uitgebreid onderzoek een van de auto’s te identificeren waar de overvallers in waren overgestapt. Het spoor leidde naar Nederland waar de auto werd gevonden. Tegen de nu opgepakte Duitser werd een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd waarop hij na een verzoek werd aangehouden in Nederland.

De verdachte zit vast in afwachting van overlevering aan de Duitse autoriteiten. Het onderzoek naar de reeks overvallen op geldtransporten is in volle gang. De politie is nog op zoek naar de andere overvallers en sluit meer aanhoudingen niet uit.