© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Caloh Wagoh liquidaties kroongetuige Tony: ‘Ik ben onder druk gezet door advocaat’

Justitie heeft gereageerd naar aanleiding van berichten over een verklaring van kroongetuige Tony de G., die claimt door advocaat Nico Meijering onder druk te zijn gezet.

Volgens het AD zou Tony de G. hebben verklaard dat hij in de gevangenis via advocaat Meijering onder druk is gezet. Een medegedetineerde, die net als verdachte Greg R. cliënt is van Meijering, zou De G. hebben benaderd met de vraag of hij met justitie zou hebben gesproken. Dit ontkende De G. waarna het nieuws weer zou zijn doorgegeven aan de medegedetineerde en naar verluidt Meijering.

Op basis van een interview met Meijering van vanmorgen zou de indruk kunnen ontstaan dat de verklaring van kroongetuige Tony de G. over de heer Meijering per abuis in het Eris-dossier terecht is gekomen. Dat is niet het geval. Voor het OM staat vast dat deze verklaring in het kader van zo volledig mogelijke transparantie in het dossier thuishoort, aldus een woordvoerder van justitie.

Kroongetuige Tony de G. heeft verklaringen afgelegd inzake een reeks liquidaties waaraan motorclub Caloh Wagoh gelinkt wordt. De kopstukken, Greg R. en Delano ‘Keylow’ R., zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de moorden. Door een grote blunder van Keylow zou justitie nu veel bewijs in handen hebben. De verdachte zou foto’s hebben gemaakt van gesprekken waarin gesprekken wordt over liquidaties. Op 19 en 20 februari zal er een pro-formazitting plaatsvinden in deze zaak.