Carjacker gepakt na achtervolging met helikopter en politieauto’s van Hoofddorp naar Castricum

De politie heeft een verdachte van een carjacking aangehouden na een achtervolging van Hoofddorp tot in Castricum.

Bij de politie kwam vanochtend rond 6.45 uur melding binnen dat een medewerker van een beveiligingsbedrijf van zijn auto was beroofd. Op de Capellalaan in Hoofddorp kwam de medewerker oog in oog te staan met een man die hem bedreigde met een mes. De dader ging er vervolgens met de auto van door van het beveiligingsbedrijf.

De gestolen wagen was voorzien van een track en trace systeem. Dit leidde ertoe dat de politie in Velsen-Noord de auto in het zicht kreeg. De bestuurder kreeg een stopteken waar hij niet aan voldeed. Hij reed met zeer hoge snelheden en pleegde diverse verkeersovertredingen tijdens zijn vluchtpoging.

De achtervolging zette zich voort in de richting van Wijk aan Zee, Beverwijk en Heemskerk. Inmiddels deden meerdere politievoertuigen en een helikopter mee aan de achtervolging. Op de Soomerwegh in Castricum kon een agent een busje dwars voor de auto zetten. De man probeerde nog weg te komen en kwam daarbij in aanraking met de politiebus. Hierna is de bestuurder aangehouden en geboeid. Het mes lag nog op het dashboard van de auto. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem waar hij later wordt verhoord.