© Instagram

Cash, crypto, horloges en meer gepakt bij invallen drugshandel via post na kraken chats Sky ECC en Encrochat

De politie heeft in verband met een onderzoek naar drugshandel via postpakketten, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

De verdachten kwamen onder meer door gekraakte Sky ECC en Encrochat berichten worden geïdentificeerd door medewerkers van het Post Interventie Team (PIT). De verdachten zijn afkomstig uit Utrecht (33 en 40) Amsterdam (38), Almere (40) en Koog aan de Zaan (43) en werden op dinsdag m aangehouden bij invallen en doorzoekingen. De verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor het op grote schaal verzenden van verdovende middelen naar het Verenigd Koninkrijk.

Na de aanhoudingen werden in totaal dertien doorzoekingen gedaan in woningen, garageboxen, loodsen en boerderijen. Bij de doorzoekingen trof de politie 500 gram wiet, een geldtelmachine, een vaccuummeermachine en een koolstoffilter aan. Daarnaast werd ook een vuurwapen, munitie en explosieven (TNT) aangetroffen bij de doorzoekingen. Verder nam de politie bij de actie ook 100.000 euro aan contant geld, banktegoeden, cryptovaluta, onroerend goed, twaalf voertuigen, een waterscooter, waardevolle horloges, illegaal vuurwerk en digitale gegevensdragers in beslag.

De verdachten zitten vast en riskeren een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar. De politie doet verder onderzoek in deze zaak. Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur dat zich richt op het tegengaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen