Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cash, drugs en dure merkkleding in beslag in onderzoek naar drugshandel in Zoetermeer

De politie heeft in een grootschalig onderzoek naar drugshandel in Zoetermeer, beslag gelegd op cash, meerdere voertuigen en dure merkkleding.

In maart 2020 begon het Flexteam van district Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg een onderzoek naar mogelijke handel in cocaïne. Uit onderzoek kwamen twee verdachten, een 34-jarige man uit Leidschendam en een 22-jarige man uit Den Haag, in beeld die meerdere dealers zouden aansturen die de drugs voor hen afleverden.

Op woensdagochtend heeft de politie de verdachten aangehouden en twee woningen en een loods doorzocht in Zoetermeer. Bij de doorzoeking troffen zij luxe goederen aan zoals twee auto’s, vier motoren, een quad, een quad voor kinderen en dure merk schoenen en kleding. Ook werd in een woning ongeveer 12.000 euro cash en drugs gevonden.

Een medebewoonster is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij witwassen. Deze verdachte is een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij deze drugshandel gaat verder. De verdachten zitten vast en worden verhoord.