Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tien maanden cel voor doodsteken man (64) tijdens beroving bij pinautomaat Hoofddorp

De rechtbank heeft twee tieners veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf voor een dodelijke beroving bij een pinautomaat in Hoofddorp.

Een 64-jarige man wilde op 16 december 2019 wat geld pinnen. De tieners, destijds beiden vijftien jaar oud, bedreigden de man met een mes en eisten zijn geld. Er ontstond een worsteling waarbij een van de jongens het slachtoffer meerdere keren stak met het mes. De man raakte zwaargewond en is ter plekke overleden.

‘Gebleken is dat de jongens de overval tot in detail hadden voorbereid. Ze hadden goed nagedacht over het dragen van camouflerende kleding, gezichtsbedekking, het meenemen van messen en het thuislaten van hun mobiele telefoons, zodat zij niet herkend zouden kunnen worden’, aldus de rechtbank. De buit bedroeg slechts 100 euro.

De rechtbank heeft naast de tien maanden jeugddetentie ook als voorwaarde gesteld dat de jongens zich intensief moeten laten behandelen om herhaling te voorkomen. Daarnaast zijn ze veroordeeld tot het betalen van in totaal meer dan 100.000 euro schadevergoeding aan de vrouw en kinderen van het slachtoffer.