© crime-nieuws.nl

Cash en auto’s in beslag bij invallen FIOD in onderzoek naar fraude met tabak voor shisha’s

De FIOD heeft in een onderzoek naar fraude met tabak voor shisha’s, invallen verricht op meerdere locaties.

In samenwerking met de politie werden donderdagochtend vijf doorzoekingen verricht in twee woningen in Eindhoven en Someren en in diverse opslaglocaties in Best, Eindhoven en Helmond. Vier mannen tussen 22 en 42 jaar uit Eindhoven, Helmond en Someren worden verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak en merkvervalsing.

Het strafrechtelijk onderzoek werd gestart na diverse binnengekomen meldingen. Het vermoeden van de FIOD is dat de vier verdachten zich gezamenlijk bezighielden met de handel en productie van waterpijptabak. Vermoedelijk haalden zij de tabak uit het buitenland en mixten dit met vloeistoffen om er vervolgens waterpijptabak van te maken. Familieleden werden ingezet voor verschillende klusjes, zoals de productie en het transport van de waterpijptabak.

In de loods in Helmond stonden naar schatting enkele honderden kilo’s waterpijptabak, machines en ingrediënten om waterpijptabak te maken, zoals glycerine en aroma’s. Daarnaast zijn vermoedelijk merkvervalste verpakkingen en stickers aangetroffen. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Daarnaast is beslag gelegd op auto’s en ruim 23.000 euro contant geld. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.