Drie aanhoudingen voor doodsteken tiener (17) op straat in Den Haag

De politie heeft in verband met het doodsteken van een tiener (17) in Den Haag, drie verdachten aangehouden.

Rond 20.20 uur kreeg de politie op donderdagavond een melding binnen van een geweldsincident op de Rijswijkseweg ter hoogte van de Van Leeuwenhoekstraat. Op straat troffen agenten een zwaargewonde tiener aan. Het slachtoffer werd gereanimeerd maar alle hulp mocht niet baten. De jongeman is ter plekke bezweken aan zijn verwondingen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en met een aantal omstanders gesproken en uit die verklaringen kwam een mogelijk betrokken voertuig naar voren. Later op de avond rond 23.15 uur werd deze auto, een zwartkleurige Opel Insignia door agenten op de Erasmusbrug in Rotterdam gezien. Direct werd de bestuurder aan de kant gezet. Agenten maakten daarbij gebruik van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV).

De inzittenden, een 21-jarige man uit Delft en een 17- jarige vrouw uit Den Haag, werden aangehouden. Een 20-jarige man uit Den Haag meldde zich later op het politiebureau en is ook aangehouden. Een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie doet uitgebreid onderzoek naar de dodelijke steekpartij. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.