Geldhond zoekt cash geld © YouTube

Cash geld, Philipp Plein kleding en auto’s in beslag bij invallen inzake handel in cocaïne

De politie heeft bij een grote actie vanochtend invallen gedaan in Den Haag, ‘s-Gravenzande, Leiden, Amsterdam en Haarlem in verband met grootschalige handel in cocaïne. De hoofdverdachte werd eerder opgepakt toen hij in zijn woning onderhandelde over de aankoop van een ton cocaïne.

De politie meldt dat de hoofdverdachte, een 36-jarige Hagenaar, al op 28 juni in zijn woonplaats werd aangehouden. De man zou op dat moment bezig zijn geweest met een onderhandeling over de aankoop van 1.000 kilo cocaïne.

Na zijn aanhouding is een kilo cocaïne in beslag genomen, MDMA enkele tientallen pillen, duizenden euro’s cash geld, een dure Audi en luxe artikelen zoals een curved televisie en kleding van Philipp Plein. Ook stonden er zaken als een geldtelmachine en een sealapparaat met sealbags.

Agenten gingen vandaag over op actie en hielden acht medeverdachten aan in dit onderzoek. De verdenking is dat de Hagenaar met deze verdachten, vaak met een ‘carrière’ op het gebied van drugs, volgens de politie, over en weer cruciale informatie deelde. Enkele medeverdachten wisten vermoedelijk via hun uitgebreide netwerk wanneer bepaalde transporten in havens of op Schiphol zouden binnenkomen.

Naast de Hagenaar hield de politie ook zijn 36-jarige vrouw en zijn 62-jarige moeder aan. De overige aangehouden verdachten zijn een 37-jarige en een 44-jarige man uit Den Haag, een 55-jarige man uit Haarlem, een 44-jarige man uit Amsterdam, een 43-jarige man uit ’s-Gravenzande en een 46-jarige man uit Leiden. De laatste man werd aangehouden op Schiphol toen hij net naar het buitenland wilde vliegen.

Bij de doorzoekingen vandaag heeft de politie onder andere een Volkswagen Tiguan en een Audi SQ5 in beslag genomen. Ook zijn er enkele tienduizenden euro’s aan contanten aangetroffen en veel luxe spullen zoals merkkleding, -schoenen en -tassen.