Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Tip leidt naar tientallen kilo’s wiet, coke en vuurwapen met munitie in Hoorn

De politie heeft na een tip in een woning in Hoorn drugs en een vuurwapen aangetroffen. Het gaat om circa tientallen kilo’s gedroogde wiet én gruis en wikkels cocaïne.

Agenten gingen dinsdagochtend rond 09.00 uur naar de woning aan de Siriusstraat nadat er informatie was binnengekomen dat er harddrugs zouden liggen. Bij doorzoeking werd een sporttas gevonden met daarin 18 kilo gedroogde wiet. De 34-jarige bewoner werd daarop aangehouden. Na fouillering bleek hij ook nog drie wikkels cocaïne bij zich te hebben.

Verder onderzoek in de woning leverde nog een groot geldbedrag aan contanten op, een vuurwapen met munitie, 12 kilo gruis (restjes wiet) en verschillende zakjes en potjes met harddrugs. Verder lagen er goederen die gebruikt worden bij het kweken van wiet en drugshandel. Dat gaat om bijvoorbeeld weegschalen en een sealapparaat.

Een 31-jarige vrouw uit Zwaag die kon later op de dag worden aangehouden in verband met de drugs- en wapenvangst in de woning. Naast alle verboden goederen heeft de politie ook een personenauto in beslag genomen. De verdachten zitten vast.