© crime-nieuws.nl

Cash, Rolex-horloges en pgp’s gepakt bij groep verdacht van uithalen cocaïne in haven Antwerpen

De Belgische politie heeft in een onderzoek naar de smokkel van cocaïne invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Aanleiding voor de start van het onderzoek was inbeslagname van een partij cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. Het spoor leidde naar Antwerpen en in samenwerking met de Belgische politie kwamen de verdachten in beeld. Na maanden is de politie nu binnengevallen op dertien locaties.

De huiszoekingen vonden plaats in Antwerpen, Brasschaat, Hoboken, Temse, Turnhout, Waasmunster, Wilrijk en Wuustwezel. Hierbij werden acht personen tussen de 24 en 37 jaar gearresteerd. De onderzoeksrechter zal beslissen over hun verdere aanhouding. Er werden grote bedragen cash geld, luxegoederen waaronder Rolex-horloges, een wapen, cryptofoons en twee voertuigen in beslag genomen.

De verschillende personen zouden betrokken zijn bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. De groepering zou actief geweest zijn op verschillende kades van de Antwerpse haven en hierbij verschillende methodes hebben toegepast om de cocaïne uit te kunnen halen.

Uit onderschepte communicatie kwam de werkwijze van de groep naar voren. Zo zou er begin februari dit jaar zijn geprobeerd om een partij cocaïne van een schip te halen, maar de partij was tijdens een tussenstop van het schip in het Verenigd Koninkrijk al onderschept door de autoriteiten.