Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Justitie seponeert aangifte mishandeling en poging doodslag tegen Johnny de Mol

Justitie heeft besloten de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag tegen Johnny de Mol te seponeren.

Het onderzoek heeft volgens een woordvoerder niet geleid tot voldoende bewijs. Volgens de ex van De Mol zou hij haar in de periode tussen 12 januari 2015 en 23 mei 2015, toen zij een relatie hadden, verschillende keren hebben mishandeld. Op 15 december 2020 deed ze uiteindelijk aangifte van mishandeling en poging tot doodslag. Het gaat om incidenten in Mexico op 12 januari 2015, bij het Edisongala in Amsterdam op 3 maart 2015 en op 22 en 23 mei 2015 op Ibiza.

De aangeefster had tegelijk met de aangifte twee letselverklaringen en een geluidsfragment ingediend. Ze is volgens het OM lange tijd niet beschikbaar geweest om gehoord te worden op haar aangifte. Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022. Daarna heeft de aangeefster meermalen nieuwe geluidsfragmenten en namen van nieuwe getuigen aangeleverd. De getuigen en nieuwe fragmenten hebben niet genoeg bewijs geleverd.

Al met al heeft dit onderzoek niet geleid tot voldoende bewijs. Derhalve heeft de officier van justitie besloten de aangifte te seponeren.