Cel doorzocht in Belgische gevangenis in onderzoek poging tot liquidatie in Limburg

In een onderzoek naar een poging tot liquidatie in Sittard-Geleen heeft de politie een cel in een gevangenis in België doorzocht.

Op 12 september 2020 werd de 38-jarige ex-lid van de Bandidos Anthy P. onder vuur genomen terwijl hij in zijn auto zat op de Bradleystraat in Sittard. Omstanders troffen hem toen rond 23.15 uur gewond op de oprit van zijn woning aan. De man overleefde de poging tot liquidatie.

Na onderzoek heeft de politie een eerste verdachte opgepakt. De 35-jarige werd vrijdagmiddag aangehouden in Maastricht. Na de arrestatie is de woning van de man in Maastricht doorzocht. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Na verder onderzoek werd een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Sittard-Geleen. Hij verbleef in een hotel in de gemeente Sittard-Geleen en is daar aangehouden.

Op verzoek van de politie in Limburg hebben de Deense autoriteiten zaterdagmiddag in Ringsted een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 28 jaar uit Ringsted (Denemarken). De verdachte is nu nog in Denemarken. Het is nog niet bekend wanneer hij overgebracht wordt naar Nederland.

Na verder onderzoek is nu een vierde verdachte, een 19-jarige man, aangehouden. De politie doorzocht en cel in de gevangenis in Hasselt en een woning in het Belgische Kinrooi. De verdachte zit in alle beperkingen vast en is in afwachting van uitlevering aan Nederland.

Het onderzoek naar de poging liquidatie gaat door en het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog meer personen aangehouden gaan worden. Naast het verhoren van de verdachten zullen ook de gegevens en informatie afkomstig van de in beslag genomen spullen, zoals mobiele telefoons uitgezocht, geanalyseerd en verwerkt worden.