Ananassen met cocaïne erin. © Politie

Cel en ontmeningsvordering van 3 miljoen euro geëist voor cocaïnesmokkel in ananassen uit Costa Rica

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf en een ontnemingsvordering van ruim 3 miljoen euro geëist inzake drugssmokkel. De verdachte werd gepakt met een partij cocaïne uit Costa Rica.

Naar aanleiding van informatie stelde de politie op 16 juni 2017 een onderzoek in naar een container die besteld was op naam van een bedrijf in Geldermalsen. Bij aankomst kreeg de container een baken en hield een observatieteam de loods in Geldermalsen in de gaten.

Op 19 juni 2017 werd de container afgeleverd bij de loods en heeft de politie een inval gedaan. Vier personen zijn aanwezig en worden aangehouden. In de container worden ananassen aangetroffen met daarin een partij cocaïne. Het gaat in totaal om 32 kilogram.

Drie van de vier bleken niets met de zaak te maken te hebben en zijn weer vrijgelaten. De 43-jarige eigenaar van het bedrijf wordt ervan verdacht de drugs te hebben besteld. De man ontkent iets met de zaak te maken te hebben en zegt van niets te weten.

Het OM heeft nu vier jaar gevangenisstraf, met aftrek van voorarrest, geëist en een ontneming van 3.060.000 euro vanwege het financiële voordeel dat verdachte zou hebben verkregen met de illegale handel in cocaïne.