Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel en tbs geëist tegen verslavingsgoeroe Keith Bakker voor misbruik minderjarig meisje

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs geëist tegen verslavingsgoeroe Keith Bakker inzake verkrachting van een minderjarig meisje.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden toen Bakker het meisje hielp met een eetstoornis. Volgens de officier van justitie ging hij ‘gewiekst en manipulatief te werk’. Naast cel en tbs eist het OM ook dat Bakker 13 jaar niet meer in de zorgverlening mag werken.

Het misbruik van het destijds 16-jarige meisje begon in 2016 en zou tot in 2018 hebben geduurd. De incidenten vonden plaats in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Bakker zegt dat de relatie pas begon nadat het meisje 18 was geworden. Het OM gelooft dit niet en eist een langdurige gevangenisstraf en tbs tegen de verslavingsgoeroe.

Het is niet de eerste keer dat Keith Bakker voor de rechter staat in verband met een zedenzaak. In 2012 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel wegens verkrachting van drie meisjes. Het OM eiste in die zaak zeven jaar cel wegens misbruikt en verkrachting van negen meisjes en vrouwen. De rechtbank achtte dat in zes gevallen niet bewezen.