Cel geëist inzake voorbereiding liquidatie topcrimineel Naoufal F. alias Noffel

Justitie heeft in hoger beroep gevangenisstraffen geëist voor het voorbereiden van een liquidatie op Naoufal F. alias Noffel.

Eerder legde de rechtbank Amsterdam zeven jaar cel op voor de voorbereidingen. De verdachten zijn in hoger beroep gegaan en wederom is er 7 jaar geëist. De destijds opgelegde straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De vijf mannen zouden in 2015 voorbereidingshandelingen hebben getroffen om F. te liquideren. Het meeste bewijs tegen de verdachten komt uit gekraakte berichten uit Ennetcom pgp-toestellen. Justitie en politie wisten in 2019 toegang te krijgen tot een grote hoeveelheid berichten waaronder chats over de mogelijke liquidatie van Noffel.

De eis in hoger beroep is dezelfde als eerder bij de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank strafte het tweetal toen met zeven jaar onvoorwaardelijke celstraf. De verdachten gingen hiertegen in hoger beroep. Het doelwit Noffel zelf zit ook een gevangenisstraf uit voor liquidaties. Hij kreeg levenslang voor het onder meer aansturen van een moordcommando.

Naoufal F. alias Noffel. © OM