Mocro Maffia moordcommando heeft weken in Berlijn gejaagd op ‘Noffel’: ‘Hij moet dood, dood, dood’

Een Mocro Maffia moordcommando blijkt in de zomer van 2015 weken in Berlijn te hebben gejaagd op de inmiddels tot levenslang veroordeelde Naoufal F. alias ‘Noffel’.

Volgens Het Parool blijkt uit onderschepte PGP-berichten dat het moordcommando in de zomer van 2015 naar Berlijn is gegaan om Noffel te liquideren. Er werd onderling gesproken over het feit dat er een miljoen op het hoofd van Noffel staat. ‘Hij moet dood, dood, dood’. Aldus één van de berichten.

De verdachten kwamen in beeld bij politie en justitie na de liquidatie van Djordy Latumahina. De dj werd per vergissing doodgeschoten toen hij met zijn vrouw en dochter in de auto zat. De daders hadden het gemunt op een ander persoon die in ongeveer dezelfde auto reed. Latumahina maakte geen schijn van kans en werd van dichtbij doodgeschoten.

Uit PGP-berichten blijkt dat de personen die betrokken waren bij de foute liquidatie op Latumahina ook betrokken waren bij voorbereidingshandelingen om Noffel te liquideren. De wapens lagen al klaar en de uitvoerders werd grof geld beloofd als ze het doelwit wisten te liquideren.

Noffel zat op dat moment ondergedoken in Berlijn en zijn rivalen waren hiervan op de hoogte. Het doelwit was gesignaleerd in een dure winkelstraat terwijl hij reed in een Mercedes S-klasse. De uitvoerders van de liquidatie hebben ruim drie weken in een pand in de Duitse stad gezeten terwijl spotters Noffel probeerden te signaleren.

De tot levenslang veroordeelde Omar L. zou volgens justitie de wapens, twee kalasjnikovs en vier Glock pistolen, ter beschikking hebben gesteld. Een man die met zijn gezin naar Duitsland ging zou ze volgens de PGP-berichten in zijn auto verstoppen en in Berlijn overdragen aan het moordcommando. De schutters wordt een ‘zware bonus’ beloofd als ze Noffel en alle personen die met hem zijn doodschieten.

Uiteindelijk geven de uitvoerders hun missie na enkele weken weer op wanneer er geconcludeerd wordt dat Noffel niet meer in Berlijn is. Het doelwit is in ieder geval niet meer gesignaleerd. Enkele maanden later wordt Noffel in Dublin aangehouden in een woning van de beruchte Kinahan-clan. Sindsdien zit hij vast en inmiddels is Noffel veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor betrokkenheid bij liquidaties.