Cel geëist tegen man die met tas vol tonnen euro’s cash per ongeluk bij politie probeerde in te stappen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die gepakt werd met tonnen euro’s cash en tientallen kilo’s blokken cocaïne in een kluis door een foutje.

De 33-jarige verdachte werd op 16 december 2018 op bijzondere wijze gepakt. De man probeerde namelijk in een onopvallende politiewagen te stappen en had zich naar alle waarschijnlijkheid vergist. Hij moest eigenlijk een tas met inhoud afleveren in een auto die even verderop in dezelfde straat stond.

In de tas bleek na controle bijna 700.000 euro cash geld te zitten. Vervolgens heeft de politie onderzoek gedaan in de woning waar de man verbleef. Daar is in een kluis 67 kilo cocaïne gevonden, samen met een vuurwapen met bijbehorende munitie. In de andere auto waar de tas eigenlijk heen moest zat een tweede verdachte en er was een verborgen ruimte ingebouwd.

Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de man een gedetailleerd kasboek bijhield met soortgelijke transacties en zich bezig hield met undergroundbanking. Het geld dat hij voorhanden had, is gelijk aan 19 keer een gemiddeld jaarsalaris. De officier van justitie verwijt de man dat hij als tussenpersoon een belangrijke rol heeft vervuld in de georganiseerde criminaliteit.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf vab zeven jaar geëist voor drugsbezit en de 680.000 euro cash. De rechter doet binnenkort uitspraak tegen de verdachte Rotterdammer.