Slapende man in auto met draaiende motor gepakt met doorgeladen pistool in tas

De politie heeft in Tilburg een man aangehouden die gezocht werd omdat hij niet was teruggekeerd van verlof van een penitentiaire inrichting. De verdachte had een doorgeladen pistool bij zich.

Agenten kregen woensdagochtend een melding dat op de Huijsmansstraat een auto al drie uur met draaiende motor stond. Volgens de melding zou er ook een man achter het stuur zitten. Het kenteken bleek op naam te staan van een bekende van de politie inzake vermogensdelicten. De 38-jarige man zou bovendien op 5 augustus 2019 na verlof niet meer zijn teruggekeerd naar PI Hoogvliet.

Agenten stelden een onderzoek in en zagen de auto op de betreffende locatie staan. De motor liep en op de bestuurdersstoel lag een man te slapen. Het bleek te gaan om de gezochte verdachte die niet was teruggekeerd na verlof. Een van de dienders trok de sleutel uit het contact waarop de man wakker werd. De verdachte werd vervolgens onder verzet aangehouden.

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen. Hij is vanwege deze vondst in verzekering gesteld ter zake de Wet Wapens en Munitie. De man zit vast en de politie onderzoekt de zaak.