© US Army via Wikimedia Commons

Cel geëist tegen man die vuurwapen via social media probeerde te verkopen aan undercoveragenten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man uit Zoetermeer die een vuurwapen verkocht aan undercoveragenten.

Het onderzoek werd gestart toen de politie op 5 oktober 2021 zag dat er een vuurwapen te koop werd aangeboden op social media. Undercoveragenten deden zich voor als potentiële kopers en maakten direct een afspraak met de verkoper. De volgende dag verscheen een 36-jarige man uit Zoetermeer samen met zijn broer op de afgesproken locatie. Bij de overdracht van het wapen accepteerde de verdachte 2500 euro van de rechercheurs. Daarop hielden de agenten de broers direct aan. Bij fouillering bleek de 36-jarige nog een illegaal vuurwapen bij zich te hebben.

Na de arrestatie doorzocht de politie de woning van de verdachte wapenhandelaar. Daar werden nog een revolver, drie semi-automatische pistolen, een gasrevolver, munitie en onderdelen van vuurwapens aangetroffen. Ook troffen de agenten twee kweektenten aan en een vuilniszak met resten van wietplanten.

De verdachte heeft de feiten inmiddels ook bekend. Volgens hem is de verkoop van vuurwapens een hobby van hem. Achteraf gezien ‘een beetje dom’, zo erkende hij tijdens het verhoor. Zijn broer zou van niets hebben geweten, aldus de man. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 5,5 jaar geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.