Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen man voor ripdeal Zevenhuizen en volgen tientallen drugsdealers met bakens

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van het rippen van een drugsdealer. Hierbij werd onder meer geschoten.

Het slachtoffer had op 22 november 2021 afgesproken in Zevenhuizen in verband met een drugsdeal. De kopers bleken rippers die direct op hem af kwamen gerend en zeer gewelddadig te werk gingen. De dealer werd uit zijn auto getrokken en geschopt en geslagen. Ook klonken er schoten. Er was een kerstshow gaande en getuigen zagen hoe de mannen zich met pakketten drugs uit de voeten hebben gemaakt.

Volgens het OM was een 21-jarige man uit Zaandam betrokken bij de gewelddadige ripdeal. De auto waar hij die dag in reed, werd volgens de officier van justitie namelijk gebruikt bij de ripdeal. Ook blijkt mogelijke betrokkenheid uit zijn telefoongegevens. Die wijzen erop dat de man die dag op het tijdstip van de ripdeal in Zevenhuizen geweest kan zijn. Verder komt daar ook nog bij dat hij op zijn telefoon een app had staan waarmee hij tientallen bakens volgde die onder auto’s waren geplakt. Hij volgde zo drugstransporten, denkt het OM.

‘Mensen die simpelweg dachten een gezellige middag te hebben bij de kerstshow in het tuincentrum, kwamen zomaar ineens terecht in de wereld van de keiharde georganiseerde misdaad. Daarin lijkt het plegen van geweld in het openbaar de normaalste zaak.’ Aldus de officier van justitie.

De man uit Zaandam is momenteel de enige aangehouden verdachte inzake de ripdeal. Het onderzoek naar de andere overvallers en de mogelijke schutter loopt nog. Tegen de man is 36 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.