© Crime-Nieuws.nl

Vader die met zoons levenslang zit voor viervoudige liquidatie growshop Enschede overleden

De vader die samen met zijn zoons veroordeeld is tot levenslang voor een viervoudige liquidatie in een growshop in Enschede, is in de gevangenis overleden.

Het gaat om de 61-jarige Camil A., die eerder samen met zijn zoons een levenslange straf van de rechtbank opgelegd kreeg. Volgens RTV Oost is er een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht rond zijn dood. Hij zou in de aanloop naar zijn dood voedselvergiftiging hebben opgelopen. De vader en zoons zijn in de gevangenis meerdere keren met de dood bedreigd. Er zijn liquidatiepogingen gedaan op zowel de vader als zoon Dejan, die in de gevangenis werd neergestoken.

Op 13 november 2018 werden vier personen doodgeschoten in een bedrijfspand in Enschede. De viervoudige liquidatie had vermoedelijk te maken met een ruzie om wiet. De slachtoffers zijn Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. De laatste twee mannen zouden mogelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. In verband met de moorden zitten een vader en zijn twee zoons vast.

Volgens de officier van justitie was er geen sprake van een geweldsexplosie maar een doelgerichte actie. ‘De verdachten wisten wat ze daar gingen doen’, aldus de officier. Volgens het OM wilden de verdachten Camil A. en zijn zoons Dejan en Denis geld van slachtoffer Artur Sargsyan. ‘Er zijn tien kogels afgevuurd, alle tien van dichtbij en alle tien waren ze raak’, zo legt de officier van justitie uit. Er zijn aanwijzingen dat sommige slachtoffers waarschijnlijk gedwongen werden om te knielen. ‘Alleen levenslang doet recht aan wat de slachtoffers is aangedaan.’

De verdachten hebben zich tijdens de rechtszaak beroepen op hun zwijgrecht. Tegen het drietal is veel bewijs volgens justitie. Zo zijn de drie op 13 november 2018 in een auto nabij het pand gezien waar de slachtoffers later die dag werden gevonden. Verder zijn op de plaats delict DNA-sporen en voetafdrukken van de verdachten gevonden. In hun auto trof de technische recherche bloedsporen van een van de slachtoffers aan. Deze bloedsporen zaten onder meer aan de binnenkant van het portier van de Volkswagen Golf en op de rugleuning van een van de stoelen. Volgens vader Camil A, zou politie en justitie het bewijs in hun auto hebben neergelegd.

De rechtbank is hier niet in meegegaan en heeft de verdachten schuldig bevonden aan de viervoudige moord. Het gaat volgens de rechtbank om een koelbloedige executie. De vader en zijn twee zoons hebben een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen.