Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen oplichter uit R’dam die voor ruim 100.000 euro aan eten en drank bestelde

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van oplichting en voor ruim 100.000 euro aan eten en drank zou hebben besteld.

De 32-jarige Rotterdammer was werkzaam bij het callcenter van een oliemaatschappij maar deed zich voor als manager van dat bedrijf. Op die manier wist hij een cateraar zover te krijgen om op rekening grote hoeveelheden sterke drank en maaltijden te leveren. Die verkocht hij vervolgens door aan collega’s en vrienden of hij gaf ze weg.

Daarnaast vertelde hij de cateraar dat die een restaurant zou mogen open in het pand van de oliemaatschappij. Met een door hem vervalste huurovereenkomst probeerde hij bij de cateraar een borgsom los te peuteren. Toen de rekeningen van de cateraar aan de oliemaatschappij nooit betaald werden, deed die uiteindelijk aangifte bij de politie.

De man bekent, maar stelt dat hij door schulden aan de grond zat en geen andere mogelijkheid zag om aan geld te komen. ‘De verdachte heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen van de aangever. Die heeft hij met mooie praatjes en loze beloften om de tuin weten te leiden en keer op keer bedrogen.’ Aldus de officier van justitie.

Tegen de Rotterdammer is zestien maanden gevangenisstraf geëist. Ook moet hij van het OM 100.498,43 euro terugbetalen aan de cateraar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.