© crime-nieuws.nl

Cel geëist tegen Rotterdammer gepakt met heroïne, cash en een Rolex na anonieme tips

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een Rotterdammer die gepakt werd met een partij heroïne, cash geld en een Rolex na anonieme tips.

Naar aanleiding van de anonieme tips stelde een wijkagent op 4 september 2021 een onderzoek in bij een pand aan de C.P. Tielestraat in Rotterdam. Tijdens de doorzoeking bleek er sprake te zijn van een drugspand waar partijen harddrugs werden versneden. Er bleken goederen te liggen die gebruikt worden bij het versnijden en een partij heroïne. Het ging om 13 kilogram.

De politie trof in het pand ook een verdachte, een 28-jarige Rotterdammer, aan. Hij verklaarde net terug te zijn van vakantie en in de woning aanwezig te zijn om geld op te halen dat hij aan een vriend zou hebben geld. De officier van justitie twijfelt aan deze verklaring. Uit het onderzoek, onder andere aan zijn telefoon, blijkt volgens het OM dat het aanmerkelijker is dat verdachte zich bezig houdt met drugsactiviteiten, dan geleend geld ophalen.

De officier van justitie verdenkt de verdachte ook van witwassen. Zo denkt het OM dat de verdachte met zijn verdiensten van het produceren van drugs onder andere een Rolex heeft gekocht van zo’n 9.000 euro. ‘Verdachte had geen euro op zijn rekening staan, maar leidde door zijn financiële gewin een leven waar andere mensen alleen maar over kunnen dromen,’ aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak. Tegen de Rotterdammer is 15 maanden cel geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.