© US Army via Wikimedia Commons

VIDEO: Geliquideerde Aziz El Aamri met bivakmuts op hoofd aangetroffen in bos Kerkrade

De geliquideerde Aziz El Aamri werd in Kerkrade aangetroffen met een opgerolde bivakmuts op zijn hoofd.

Het lichaam van het slachtoffer werd op woensdagavond 9 maart 2022 aangetroffen door een voorbijganger in het Hambos in Kerkrade. De politie kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. Het bleek te gaan om de 38-jarige Aziz el Aamri, die door vuurwapengeweld om het leven was gebracht.

De man woonde samen met zijn vrouw en zeven maanden oude baby aan het Doctor Ackensplein in Kerkrade. Het gezin leefde van een uitkering en had volgens de onderzoekers moeite om rond te komen. Het laatste levensteken was in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart rond 3.00 uur. Hij vertelde zijn vrouw dat hij even langs een buurman zou gaan. Daarna is er niets meer vernomen van El Aamri.

De politie heeft met de buurman gesproken en die verklaarde die nacht niet thuis te zijn geweest. Dat verhaal lijkt voor zover de politie kan nagaan te kloppen. Het onderzoeksteam wil nu weten waar het slachtoffer die nacht was. Ook is het opvallend dat hij werd aangetroffen met een opgerolde bivakmuts op zijn hoofd. Mogelijk is hij op een andere locatie om het leven gebracht en is zijn lichaam naar het Hambos gebracht.

Om 03.00 uur is Aziz van huis vertrokken en rond 07.30 uur werd zijn lichaam gevonden. In de tussenliggende 4,5 uur is hij om het leven gebracht. De politie heeft vragen over twee opvallende gebeurtenissen die nacht. In de wijk Vrijheide in Heerlen hebben bewoners die nacht rond 4.45 uur knallen gehoord in de buurt. Mogelijk ging het om schoten. Ook zijn twee jongens of jongemannen gezien op de Rozestraat die spraken over een ‘gun’. De politie wil weten wat zich precies in die wijk heeft afgespeeld en of het incident iets te maken heeft met de dood van Aziz.

De tweede opvallende gebeurtenis vond later die nacht plaats. Rond 06.10 uur die ochtend zag een fietser een zilverkleurige bestelbus rijden op de Nullanderbergsweg. De bestelbus had geen ramen aan de achterkant. De politie wil graag meer informatie over de bestelbus en de bestuurder, ook als deze niets met de dood van Aziz te maken heeft.