© crime-nieuws.nl

Cel geëist tegen vader en zoon voor miljoen euro cash in verborgen ruimte en panden Amsterdam en Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen die gepakt werden met bijna een miljoen euro in een verborgen ruimte en panden in Amsterdam en Rotterdam.

Agenten zagen op 16 april 2020 in een ondergrondse parkeergarage in Amsterdam in een auto een openstaande sporttas met zichtbaar veel bankbiljetten. Naar eigen zeggen liepen de agenten op twee mannen af die bij de auto stonden die direct erg geschrokken en zenuwachtig zouden hebben gereageerd. Bij verder onderzoek werd ook een openstaande verborgen ruimte ontdekt. In de auto bleek in totaal een geldbedrag van 484.000 euro te liggen.

Verder onderzoek bij twee woningen, eentje in het bijbehorende appartementencomplex in Amsterdam en een in Rotterdam, werd bij elkaar nog eens 426.000 euro aangetroffen. Daarnaast vond de politie een geldtelmachine, een jammer, een paar telefoons waaronder een PGP-telefoon en, verstopt in de afzuigkap, een vuurwapen. De informatie die op de telefoons werd aangetroffen duidde er volgens justitie op dat de gebruikers van die telefoons actief betrokken moeten zijn geweest bij grootschalige internationale drugstransporten.

Bij de doorzoeking van het appartement boven de parkeergarage werd een 20-jarige man uit Assen aangehouden. De 49-jarige man, zijn vader, was vlak daarvoor in de ondergrondse parkeergarage aangehouden. Beide verdachten hebben zich gedurende het gehele proces beroepen op hun zwijgrecht. Tegen de vader en zoon zijn straffen van respectievelijk 30 maanden en 18 maanden geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.

In de ondergrondse parkeergarage werd op 16 april ook een inmiddels 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij heeft afgelopen maart al voor de rechter gestaan en is veroordeeld  tot een celstraf van twintig maanden voor witwassen. Dat vonnis is inmiddels onherroepelijk.