Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen verdachte inzake drugsdealen die rapte op YouTube over ‘snel geld’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man voor drugshandel die rapte in YouTube-filmpjes over ‘snel geld’ en ‘de weg naar de top’.

De 21-jarige man uit Bathem wordt ervan verdacht een minderjarig meisje te hebben ingezet voor drugsdeals. Hij zou haar, volgens justitie, ook drugs hebben verkocht. Uit telefoongegevens van het meisje is gebleken dat de twee bijna dagelijks contact hadden, en dat de verdachte haar vroeg verdovende middelen te verkopen, aldus de officier van justitie. Er waren ook meerdere meldingen dat hij drugs zou dealen in Rijssen en Holten.

Er werd een onderzoek ingesteld en via een pseudokoop kochten agenten drugs bij hem. Bij een doorzoeking in het huis van zijn ouders, waar de verdachte woont, zijn drugs en capsules gevonden. Die capsules kunnen worden gevuld met MDMA (een stof die voorkomt in xtc-pillen). In september is hij aangehouden. De verdachte heeft toegegeven dat hij op zijn achttiende is begonnen met de verkoop van drugs, om geld te maken.

De man is eerder veroordeeld voor straatroof en mishandeling. Hij werd beschouwd als de leider van een criminele jeugdgroep in de gemeente Rijssen-Holten. De officier heeft twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist tegen de verdachte.