© crime-nieuws.nl

Cel geëist voor brute woningoverval leden No Surrender met link vermoorde vrouw en 600.000 euro buit

Justitie heeft gevangenisstraffen tot 5,5 jaar geëist voor een brute woningoverval door leden van motorclub No Surrender waarbij circa 600.000 euro werd buitgemaakt.

De mannen van 44 en 34 jaar oud worden verdacht van een zeer brute woningoverval in Almere. Volgens het OM hebben zij een 78-jarige vrouw in haar huis overvallen. Daarbij deden zij zich voor als pakketbezorgers van DHL. ‘De vrouw werd op de grond gesmeten en gekneveld’, aldus de AG in zijn requisitoir. De daders maakten uiteindelijk rond de 600.000 euro buit.

De verdachten, leden van motorclub No Surrender, zijn door de rechtbank in Lelystad op 23 november 2018 veroordeeld tot 4,5 en 4 jaar cel. De officier van justitie had tegen beiden een jaar meer gevangenisstraf geëist. Tegen de oudere verdachte is een hogere straf geëist en opgelegd omdat hij in het bezit was van een pistool. Beide verdachten zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Een paar maanden na de overval wordt het stoffelijk overschot van de 43-jarige Esther Paul gevonden in het Veluwemeer. Tijdens het onderzoek naar haar dood kwam bij de politie informatie naar boven die gelinkt kon worden aan de woningoverval. Ook blijkt de dode vrouw de ex van de zoon van het slachtoffer in deze zaak te zijn. ‘Hoewel de moord nog niet is opgelost, is wel duidelijk wie er achter de overval hebben gezeten’, zegt de AG, ‘beide verdachten, een 37-jarige vrouw en de vrouw die dood is aangetroffen in het Veluwemeer.’

Het OM wilde naast de beide verdachten ook de 37-jarige vrouw vervolgen voor de overval. De rechter heeft in oktober 2020 bepaald dat het OM de vrouw niet mag vervolgen omdat een agent haar onschendbaarheid had toegezegd in ruil voor informatie over de dood van de vermoorde Esther Paul.

Onder meer uit haar verklaring blijkt de betrokkenheid van de twee verdachten zegt de AG. ‘Maar niet alleen daaruit. Ook uit telefoongesprekken, een chatgesprek, de financiële gegevens van de verdachten na de overval, hun gedrag en de opgenomen gesprekken.’ Tegen de mannen is nu in hoger beroep een straf van 5,5 jaar en 5 jaar geëist. Het gerechtshof Leeuwarden zal later uitspraak doen inzake de brute woningoverval.