© Politie

Cel geëist voor diefstal en verkoop pallets Apple Watches gestolen op Schiphol

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen geëist voor de diefstal en verkoop van twee pallets met Apple Watches.

Een bedrijf op Schiphol deed op 26 januari 2019 aangifte omdat van de vier pallets Apple Watches er twee spoorloos waren verdwenen. In totaal ging het om 600 horloges met een waarde van 175.000 euro. Er wordt een onderzoek ingesteld en daaruit blijkt dat ze zijn gestolen en doorverkocht door een medewerker van een ander bedrijf dat werkzaamheden uitvoert op Schiphol.

Tegen drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de diefstal en handel in de gestolen horloges eiste het Openbaar Ministerie (OM) vandaag gevangenisstraffen, een taakstraf en een geldboete. De eerste verdachte zou de horloges hebben gestolen toen hij een partij vis moest inladen. Uit camerabeelden blijkt later dat hij daarbij hulp krijgt van iemand anders binnen dit bedrijf. Nadat de vis is gelost, rijdt de man met de bus naar een loods in Zoetermeer waar hij vervolgens een handeltje in de horloges start.

Een van de mannen wordt verdacht van diefstal, de officier van justitie eiste tegen hem een taakstraf van 240 uur en een geldboete van 22.500 euro. De twee andere mannen worden verdacht van het medeplegen van het witwassen van de horloges. Zij hoorden celstraffen van 14 en 12 maanden tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.